Τεράστιο κάζο για την Τουρκία: Ο Χάφταρ κατέρριψε ακόμα δύο drones του Ερντογάν


Δεν κάνει πίσω ο Λίβυος στρατάρχης που θέλει τον έλεγχο της Τρίπολης...
Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στην Λιβύη, δίνουν στην Τουρκία το ένα χτύπημα, μετά το άλλο, καταρρίπτοντας και δεύτερο τουρκικό drone.


Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του Λίβυου στρατάρχη, που επιχειρούν για την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης, παρουσίασαν φωτογραφία του τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, το οποίο κατέρριψαν πάνω από την Tajora.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ είχαν καταρρίψει και άλλο τουρκικό drone, πάνω από την περιοχή της αεροπορικής βάσης Matiga, στην Τρίπολη.

Την ίδια μέρα, η εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις διεθνείς συνομιλίες για εκεχειρία, η οποία, ούτως ή άλλως, δεν εφαρμόστηκε ποτέ, παρά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύνοδο του Βερολίνου, ενώ οι δυνάμεις του Χάφταρ επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο που ξεφόρτωνε όπλα στο λιμάνι της Τρίπολης.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την Τετάρτη –για πρώτη φορά από την έναρξη της επίθεσης του Χάφταρ εναντίον της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019– ψήφισμα με το οποίο ζητεί μια «βιώσιμη κατάπαυση του πυρός» η οποία θα ακολουθήσει την εύθραυστη εκεχειρία που τηρείται από τον περασμένο Ιανουάριο.

Μια τέτοια κατάπαυση του πυρός δεν είναι ωστόσο «προϋπόθεση» για την έναρξη του διαλιβυκού πολιτικού διαλόγου που αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, σημείωσε ο Σαλάμε.



 ΦΩΤΟ eurokinissi

[el.gr]


΅

loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια