Ο Στρατός ετοιμάζει «φωτιά και ατσάλι» – Τι πρέπει να γίνει με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Στρατός ετοιμάζει «φωτιά και ατσάλι» – Τι πρέπει να γίνει με Ρωσία (ΒΙΝΤΕΟ)


Περιμένοντας την διπλωματία - Τα απαραίτητα βήματα πριν υπάρξει κίνδυνος αναπόφευκτης σύγκρουσης



Η κινητοποίηση των Τούρκων σε τέσσερα σημεία των συνόρων με την Ελλάδα, στον Έβρο, εντάθηκε το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, στις Καστανιές μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό!


Αστυνομικές και στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι κατά μήκος του Έβρου ποταμού αλλά και στον φράχτη δεν έχει εμφανιστεί κανένα οργανωμένο γκρουπ εισβολέων που να προσπαθήσει να περάσει παράνομα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η Ελλάδα είναι έτοιμη και δείχνει αποφασισμένη να ανταπεξέλθει και σε αυτή την δοκιμασία απέναντι στην Τουρκία, η οποία θα προσπαθήσει να χτυπήσει σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα (Έβρος, Αιγαίο, Κρήτη).


ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ενημέρωση σε Ο.Η.Ε., ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση:


. Περί των δικαίων της Ελλάδας αναφορικά με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα
. Περί της αποφασιστικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων να απαντήσουν στρατιωτικά, σε περίπτωση που αυτά τα δίκαια καταπατηθούν από τους Τούρκους.

Έτσι, σε περίπτωση σύρραξης, η Ελλάδα θα έχει ήδη ενημερώσει την διεθνή κοινή γνώμη, η οποία δεν είναι υποχρεωμένη να γνωρίζει τι ακριβώς ισχύει στο Αιγαίο και στον Έβρο. Κατά αυτόν τον τρόπο, δεν αποδοθεί στην Ελλάδα ο ρόλος του «πολεμοχαρούς κινδύνου». 

Αντιθέτως, άπαξ και οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν επιθυμούν κλιμάκωση και γενίκευση ενδεχόμενης ελληνοτουρκικής σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή, τότε θα σπεύσουν να συνετίσουν την Τουρκία, η οποία δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η Ελλάδα θα είναι διπλωματικά καλυμμένη, καθώς θα έχει ενημερώσει προς πάσα κατεύθυνση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλό θα ήταν να ενημερωθεί και η Ρωσία! Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφήσει εκτός διπλωματίας την Μόσχα, η οποία διατηρεί συμφέροντα στην Γραμμή Μαύρη Θάλασσα-Στενά Βοσπόρου-Αιγαίο-Κύπρος-Συρία, δείχνοντας ενοχλημένη με τις τελευταίες κινήσεις των Τούρκων σε σημεία που την ενδιαφέρουν άμεσα.


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ, περιμένοντας την διπλωματία, οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν αυτό που πρέπει! Ετοιμάζουν «φωτιά και ατσάλι», σε περίπτωση που οι Τούρκοι τολμήσουν να «καταπατήσουν» σε στεριά και θάλασσα.


Σήμερα κορυφώνονται δύο ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον Έβρο, με το πυροβολικό και τα άρματα να σείουν γη και θάλασσα και τα μηνύματα να φτάνουν πολλαπλώς ως την Τουρκία, με την 12η Μεραρχία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα!!!

Ειδικότερα, η 21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία θα πραγματοποιήσει στο πεδίο βολής “Αετός” άσκηση Ίλης Μέσων Αρμάτων. Οι κάνες των Leopard με προμετωπίδα τα Leo2Hel αναμένεται να πάρουν φωτιά, σε μία άσκηση πραγματικών πυρών με την συνδρομή και επιθετικών ελικοπτέρων Apache.

Σήμερα Πέμπτη, μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς αναμένεται να εξαπολύσουν καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτών. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70, τα πάντζερ PzH 2000 και τα πυροβόλα M109 αναμένεται να «στείλουν» ένα πύρινο κύμα οργής στην θάλασσα, εκπέμποντας μήνυμα ισχυρής αποτροπής.

Σε αυτή την κατεύθυνση, έχει αποκλειστεί θαλάσσια ζώνη, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγίου Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης, σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την ακτή.


Δείτε εικόνες από την πρόσφατη άσκηση Παρμενίων:




πηγή:[el.gr]



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια