Απλώνεται στη Μ. Θάλασσα ο ρωσικός στόλος: Την καθιστά περιοχή A2/AD

Το ρωσικό γενικό επιτελείο αλλάζει την κατάσταση στη Μαύρη θάλασσα ενώ παίρνει τον έλεγχο και του τουρκικού εναέριου χώρου.
Απλώνεται στη Μ. Θάλασσα ο ρωσικός στόλος: Την καθιστά περιοχή A2/AD

Εικόνες 2014 στη Μαύρη Θάλασσα


Το ρωσικό γενικό επιτελείο αλλάζει την κατάσταση στη Μαύρη θάλασσα ενώ παίρνει τον έλεγχο και του τουρκικού εναέριου χώρου.


Το σχέδιο του Κρεμλίνου είναι η δημιουργίας μιας ζώνης A2 / AD (άρνησης πρόσβασης/περιοχής) σε μια εύλογη ακτίνα από τη ρωσική βάση του ομωνύμου στόλου. Η άρνηση πρόσβασης των Ρώσων σε “εχθρικά” αεροσκάφη και πολεμικά πλοία είναι πολύ μεγάλη και απειλεί σε κάποιο βαθμό και τον τουρκικό εναέριο χώρο.



Επίσης το σχέδιο αυτό αφορά την αλληλοεπικάλυψη παράλληλων πυραυλικών συστημάτων S-400, S-300, BAL, BUKM3 κά, των οποίων η εμβέλεια φτάνει έως τον Βόσπορο. 


Επίσης όπως έγινε γνωστό, η Ρωσία έστειλε το σύστημα λέιζερ μάχης Peresvet στη Συρία, το οποίο πέρασε επιτυχώς τις δοκιμές καταρρίπτοντας ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης στο νοτιοδυτικό τμήμα της Συρίας.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ένα ρωσικό όπλο λέιζερ κατέρριψε ένα ισραηλινό drone. Στις 27 Μαΐου, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη έπληξαν ξαφνικά τα υψίπεδα του Γκολάν στη νοτιοδυτική Συρία. Αποδείχθηκε ότι την ίδια ημέρα, ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα αναγνώρισης εισήλθε στα σύνορα της Συρίας. Το drone κτυπήθηκε πάνω από το συριακό έδαφος χωρίς προειδοποίηση. Η ισραηλινή πλευρά υποψιάστηκε ρωσικό όπλο λέιζερ", ανέφερε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων SINA.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σχετικά με τη δοκιμή του συστήματος λέιζερ μάχης Peresvet στη Συρία, και την πιθανότατη παρουσία του στο ρωσικό οπλοστάσιο στην Κριμαία.


Μεγάλη άσκηση του ρωσικού ΠΝ στη Μ. Θάλασσα


Τα ρωσικά πολεμικά  πλοία, τα πλοία και τα σκάφη του Εύξεινου Πόντου έχουν αναπτυχθεί έτοιμα για να διεξάγουν ναυτικές ασκήσεις, ανέφερε το γραφείο Τύπου του Στόλου την Τρίτη.

Την ίδια στιγμή σήμερα ρωσικές φρεγάτες του στόλου της Μαύρης Θάλασσας επιτίθενται σε παράκτιους στόχους κατά την διάρκεια ασκήσεων στην Κριμαίας.

Περίπου 37 μονάδες επιφανείας, πλοίων υποστήριξης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας έχουν αναπτυχθεί στη Μαύρη θάλασσα για μια σειρά ναυτικών ασκήσεων.

 Στο αρχικό στάδιο, τα πληρώματα θα ασκηθούν στην ετοιμότητα αντιμετώπισης περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης, σε πόλεμο επιφανείας αλλά και τη διασπορά τους στην ίδια θάλασσα σε καθορισμένες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα πληρώματα των ρωσικών πολεμικών πλοίων θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις με πραγματικά πυρά εναντίον ναυτικών, παράκτιων και αεροπορικών στόχων.

Η θερινή περίοδος στρατιωτικών ασκήσεων ξεκίνησε στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας την 1η Ιουνίου. Για πρώτη φορά όμως έχουμε τόσα πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία σε μια ναυτική άσκηση μετά το 2014.

Η πρόθεση του ΝΑΤΟ να ελέγξει τη Μαύρη θάλασσα, η πιθανή δημιουργία βάσεων σε Ρουμανία και Τουρκία έχει θέσει το ρωσικό ΠΝ σε μεγάλη εγρήγορση αντιμετώπισης όλων αυτών των σχεδίων. Από την άλλη πλευρά η συμμαχία ετοιμάζει και αυτή τα δικά της σχέδια τα οποία θα δούμε σύντομα.

[pentapostagma.gr]



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια