Τουρκική κίνηση για την Κρήτη – «Δεν σας συμφέρει θερμό επεισόδιο», απαντά η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μεγαλύτερο ηθικό«, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Άμυνας...
Τουρκική κίνηση για την Κρήτη – «Δεν σας συμφέρει θερμό επεισόδιο», απαντά η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)


«Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και μεγαλύτερο ηθικό«, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Άμυνας...



Η Άγκυρα προχώρησε σε σοβαρότατη κλιμάκωση των προκλήσεών της, καθώς εξέδωσε τέσσερις Navtex για διεξαγωγή ασκήσεων του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού σε μια εκτεταμένη περιοχή από την Ρόδο και το Καστελόριζο, νότια της Κρήτης έξω ακριβώς από τα χωρικά ύδατα της Γαύδου -για την οποία, λες και από διαίσθηση, γράψαμε σήμερα ένα ιστορικό άρθρο- και μέχρι ανοικτά του Κόλπου της Σύρτης στη Λιβύη.



Όπως σχολιάζεται, η κίνηση αυτή της Τουρκίας συνιστά επίδειξη αποτυπωμένη σε χάρτη των επιδιώξεων της «Γαλάζιας Πατρίδας» και του Τουρκολυβικού Μνημονίου.


Φυσικά, η έκδοση των Navtex έγινε και για συμβολικούς λόγους, καθώς σήμερα οι Τούρκοι τιμούν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Είναι  η πρώτη φορά που η Τουρκία εκδίδει παράνομες αναγγελίες που αφορούν πρόδηλα περιοχές εκτός και αρμοδιότητας έκδοσης Navtex αλλά και σε περιοχές που έχουν επιλεγεί με σκοπό προφανώς να προκαλέσουν την Ελλάδα, καθώς «ακουμπάνε» όχι μόνο την περιοχή της Ρόδου και του Καστελόριζου, κάτι που συνηθίζει να κάνει τα τελευταία χρόνια αλλά και το υπογάστριο της Κρήτης και της Γαύδου.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ, ΚΑΘΩΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΖΩΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει αναγγείλει ότι αναμένει την παραχώρηση άδειας  ερευνών από την Λιβύη και αμέσως μετά θα αποστείλει το ερευνητικό σκάφος της για την πραγματοποίηση των ερευνών, εκτιμάται ότι η Τουρκία και με τις ασκήσεις αυτές και τις περιοχές που επιλέγει  να δεσμεύσει παράνομα, στέλνει το μήνυμα για τις προθέσεις της το επόμενο διάστημα.

«Έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε, από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, συμπληρώνοντας πως σε αντίθεση με την Τουρκία, υπάρχει ηθικό και πειθαρχία, δίνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη σύλληψη του τούρκου υποδιοικητή της στρατιάς του Αιγαίου ως γκιουλενιστή.

Επιπλέον, ο κ. Στεφανής τόνισε ότι δεν συμφέρει πρωτίστως την Τουρκία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο, καθώς έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό της, στη Λιβύη, τη Συρία αλλά και στον τομέα της ενέργειας και συνεπώς, δεν επιθυμεί ένα μέτωπο με την ΕΕ.



Με πληροφορίες από skai, Liberal.gr

το διαβάσαμε στο:[el.gr]




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια