Στο ψυχρότερο χωριό της Γης τα θερμόμετρα σπάνε τους -62°C και οι βλεφαρίδες παγώνουν


Καλώς ήρθατε στο ψυχρότερο χωριό της γης όπου η μέση θερμοκρασία τον Ιανουάριο είναι -50C και οι βλεφαρίδες των κατοίκων παγώνουν μόλις λίγη ώρα αφότου βγουν έξω απ’ τα σπίτια τους.


Το απομακρυσμένο χωριό Oymyakon της Σιβηρίας είναι ο πιο κρύος κατοικημένος οικισμός στον κόσμο.

Ήταν τόσο παγωμένα στο Ρωσικό αυτό χωριό που ένα νέο ηλεκτρονικό θερμόμετρο χάλασε όταν κατέγραψε μια θερμοκρασία που άγγιζε τους – 62C.



Ο επίσημος μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε – 59 ° C, αλλά οι κάτοικοι δήλωσαν ότι τα δικά τους θερμόμετρα κατέγραψαν έως και -67 ° C, η οποία είναι 1° C χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που καταγράφηκε ποτέ σε κατοικημένη περιοχή στον κόσμο.

Και εκείνη η καταγραφή που έσπασε το ρεκόρ έγινε στην ίδια πόλη, το 1933.

Το ψηφιακό θερμόμετρο που εγκαταστάθηκε πέρυσι στην αγορά του Oymyakon χάλασε όταν άγγιξε τους – 62C.

“Χάλασε επειδή έκανε πάρα πολύ κρύο,” ανέφερε η The Siberian Times.



Το χωριό, στο οποίο κατοικούν περίπου 500 άτομα, στη δεκαετία του 1920 και του 1930, ήταν μια ενδιάμεση στάση για τους βοσκούς ταράνδων.



Κατά ειρωνικό τρόπο, το Oymyakon σημαίνει στην πραγματικότητα «μη-παγωμένο νερό» εξαιτίας μιας κοντινής θερμής πηγής.

Χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφονται στην Ανταρκτική, αλλά εκεί δεν υπάρχουν κατοικημένοι οικισμοί.



Τα καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με τη ζωή στο Oymyakon περιλαμβάνουν το πάγωμα των μελανιών, το πάγωμα των γυαλιών στα πρόσωπα των ανθρώπων και το ξεφόρτισμα των μπαταριών.



Οι ντόπιοι λένε ότι αφήνουν τα αυτοκίνητά τους να δουλεύουν όλη την ημέρα από φόβο μήπως δεν μπορέσουν μετά να τα ανάψουν ξανά.



Ένα άλλο πρόβλημα που προκαλείται από τις τόσο χαμηλές θερμοκρασίες είναι η ταφή των νεκρών σωμάτων, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες.  Για να το πετύχουν αυτό, οι κάτοικοι βάζουν φωτιά στο σημείο και αρχίζουν το σκάψιμο από τα πλαϊνά μέρη της τρύπας. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για αρκετές ημέρες έως ότου η τρύπα είναι αρκετά βαθιά για να θαφτεί το φέρετρο.

[trelokouneli]


 Ενα Like μας βοηθάει να συνεχίσουμε



loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια