Δεν σβήνει το φως των Ελλήνων: Το παγκόσμιο μήνυμα από την Ν.Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)


Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Όπως παλιά, έτσι και τώρα! Η καρδιά των Ελλήνων χτυπά δυνατά, τόσες χιλιάδες μίλια μακριά!


Το ταξίδι των Ελλήνων συνεχίζεται στις μέρες μας και δεν πρόκειται να διακοπεί, όσο υφίσταται το σύμπαν που ζούμε τώρα.

Στην Ν. Αφρική Αρκάδες, Αργολιδείς, Κορίνθιοι, Λάκωνες και Μεσσήνιοι δεύτερης και τρίτης γενιάς, βροντοφωνάζουν πως αποτελεί «τύχη και τιμή να είσαι Έλληνας και να διατηρείς σε μία ξένη χώρα, σε μία άλλη Ήπειρο την Ελληνικότητά σου, τηρώντας και τιμώντας τα ήθη, έθιμα και την παράδοση του τόπου σου και κυρίως μιλώντας την Ελληνική γλώσσα και μαθαίνοντας την Ελληνική ιστορία».

Αυτά, την ώρα που στην «μητέρα πατρίδα» η ελληνικότητα βάλλεται από όλες τις πλευρές. Ωστόσο η φλόγα συντηρείται εντός και εκτός συνόρων και, βάσει ιστορικής εμπειρίας, θα έρθει η ώρα που θα ξαναφουντώσει με τους Έλληνες να ξανασμίγουν στα μήκη και πλάτη της γης.

Εικόνες συγκίνησης στο Ελληνικό Σχολείο SAHETI (South African Hellenic educational and Technical Institute= Ελληνική Εκπαιδευτική και τεχνική εταιρεία Νοτίου Αφρικής), όπου οι Έλληνες, συμπαρασύροντας στο φως του Ελληνισμού και άλλες εθνότητες, τραγουδούν τον ύμνο αναγνώρισης των Ελλήνων και χορεύουν κυκλικούς χορούς.

Στο SAHETI φοιτούν 1400 παιδιά. Πρόκειται για ένα σχολείο που διαθέτει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από Προνήπιο έως Λύκειο και οι μαθητές του είναι σε ποσοστό 65% Ελληνόπουλα και 35% άλλων εθνικοτήτων με την προϋπόθεση να διδάσκονται 4 ώρες την εβδομάδα την Ελληνική Γλώσσα και Ιστορία!!!

Όταν οι εικόνες «μιλούν», η πένα «σιωπά»!






el.gr


loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια