Βίντεο-σοκ: Ισλαμιστής ανατινάζεται έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Βίντεο-σοκ που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια δείχνει τη στιγμή που ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάσσεται σκορπώντας τον θάνατο για άλλη μια φορά στους Κόπτες Χριστιανούς της Αιγύπτου.


Ο δράστης περπατάει ψύχραιμος στο δρόμο έξω από την εκκλησία. Έχει βάλει το χέρι στην τσέπη, είναι ήρεμος και δεν κινεί υποψίες.

Όταν φτάνει έξω από την είσοδο προσποιούμενος ότι δεν γνωρίζει για τους κανόνες ασφαλείας επιχειρεί να εισέλθει από το πλάι, σε μία προσπάθεια να μην περάσει από το σύστημα ελέγχου.

Οι φύλακες όμως τον σταματούν και του υποδεικνύουν πως πρέπει να περάσει από τον ανιχνευτή μετάλλων. Τότε ο βομβιστής αποφασίζει να πυροδοτήσει στην είσοδο της εκκλησίας τη βόμβα. Αποτέλεσμα ήταν 18 νεκροί και 60 τραυματίες. 

Τους 45 νεκρούς έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα της Αιγύπτου. Το ΙSIS ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, αναφέρει ότι 27 είναι τα θύματα της επίθεσης στην Τάντα και 18 είναι τα θύματα στην Αλεξάνδρεια.  


Στην Τάντα η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζονταν για τη Μεγάλη Εβδομάδα που άρχιζε χθες, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο.



ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια