Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

To καλό κρασί θέλει… το προφυλακτικό του – 65χρονος οινοποιός μας αποκαλύπτει τον λόγο (pics & vid)


Ρούμι, ναι. Πούρα, ναι. Αλλά κουβανέζικο κρασί;

Κι όμως. Ο Ορέστες Εστέβες κάνει κρασί από κουβανέζικα σταφύλια, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα, ιβίσκο κι άλλα
τροπικά φρούτα, μέσα σε γυάλινες φιάλες και μετά φοράει στον λαιμό της καθεμιάς ένα προφυλακτικό για να αρχίσει η ευγενής διαδικασία της ζύμωσης.

«Το να βάζεις προφυλακτικό σε μια φιάλη είναι ακριβώς ό,τι κάνει κι ένας άντρας» είπε, στο Associated Press, o 65χρονος οινοποιός. «Στέκεται, το κρασί είναι έτοιμο, κι η διαδικασία ολοκληρώνεται».

Κάνει κρασί εδώ και χρόνια. Ξεκίνησε παράνομα στην πίσω αυλή, αλλά μετά από καριέρα στον στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας, η επιχείρηση του έγινε νόμιμη - ένα μικρό οινοποιείο, το 2000, όχι τίποτα σπουδαίο.



Σήμερα, στο «El Canal», -αυτό είναι το όνομα του οινοποιείου - ο Ορέστες, η γυναίκα του, ο γιος του και ένας βοηθός παράγουν κάθε χρόνο 300 φιάλες κρασί, των 20 λίτρων η καθεμιά.

Και στο El Cerro (αυτό είναι το όνομα της γειτονιάς), οι γείτονες χαζολογάνε με τις ώρες στη γωνία, ρουφώντας από πράσινα ποτήρια το νέκταρ του Ορέστες.

ΠΗΓΗ
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το eidhsioplhxia.blogspot.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...