Ρωσία και Ιράν απειλούν τις ΗΠΑ: Αν παραβιάσετε κόκκινες γραμμές θα απαντήσουμε δυναμικά


Σαφείς και ευθείες απειλές διατυπώνουν από κοινού Ρωσία και Ιράν κατά των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την πυραυλική επίθεση που διέταξε ο Τραμπ στη Συρία.


Οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ρουχανί επεσήμαναν σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ότι οι επιθετικές ενέργειες των ΗΠΑ κατά της Συρίας είναι ανεπίτρεπτες, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας αναφορικά με την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος Μόσχας και Τεχεράνης δήλωσε με έμφαση: «Αυτό που έκαναν οι ΗΠΑ ήταν να αγγίξουν τις κόκκινες γραμμές μας. Από εδώ και στο εξής, οποιαδήποτε παραβίαση των κόκκινων γραμμών στη Συρία, θα λάβει δυναμική απάντηση, από όποιον και αν προέρχεται. Η Αμερική γνωρίζει ότι μπορούμε να αντιδράσουμε πολύν δυναμικά».

Αλλωστε και ο Ρώσος Πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μενβέντεφ είχε δηλώσει – με ανάρτησή του στο facebook ότι η πυραυλική επίθεση Τραμπ κατά βάσης τη Συρία έφτασε την κατάσταση στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Η Ρωσία έχει αποστείλει σε συριακό λιμάνι την ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο αμερικανικό Κογκρέσο ότι υπάρχει σχέδιο για περαιτέρω δράση, αναζωπυρώνοντας τις φήμες για μία χερσαία επιχείρηση του αμερικανικού στρατού στη Συρία.

Σύμφωνα με το CΝΝ o πρόεδρος των ΗΠΑ μελετά το ενδεχόμενο κυρώσεων εναντίον Ρωσίας και Ιράν. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον υποστήριξε ότι η «απραξία» της Ρωσίας ήταν εκείνη που προκάλεσε την επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο κατά των αμάχων στη Συρία.

Οπως είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2013 που προέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία. «Νομίζω ότι η πραγματική αποτυχία στην περίπτωση αυτή, είναι η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες καταστροφής των χημικών όπλων του 2013» δήλωσε ο Τίλερσον σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC

Ο Τίλερσον πάντως αναμένεται στη Μόσχα μέσα στην εβδομάδα, όπου και θα έχει συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ


loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια