Ελεύθερος σκοπευτής KILLER!! Ο νεαρός που ζει το όνειρό του, εξουδετερώνοντας μαχητές του ISIS


Οι ελεύθεροι σκοπευτές ασκούν μία περίεργη γοητεία στους λάτρεις των μαχών και των καταστάσεων δράσης.


Το Ιράκ λοιπόν μπορεί να υπερηφανεύεται για τον δικό του ελεύθερο σκοπευτή: τον Yousef Ali. Τον 20χρονο ομοσπονδιακό αστυνομικό, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του το ρωσικό τουφέκι Dragunov και βοηθά τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και το συνασπισμό των ΗΠΑ να ανακαταλάβουν την πόλη της Μοσούλης.

Ο νεαρός αναλαμβάνει την αποστολή να εξουδετερώσει τον εχθρό με κινήσεις ακριβείας χωρίς να κάνει περιττές σκέψεις. Ο Ali ωστόσο ζει το όνειρό του. Αφού ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση, ακολούθησε αυτή ως ελεύθερος σκοπευτής δίπλα σε ιρακινούς και ιταλούς εκπαιδευτές στη Βαγδάτη και στη Φαλούτζα. Η εκπαίδευση απέδωσε καρπούς, όταν προωθήθηκε στη Μοσούλη, έχοντας στα χέρια του το Μ-16 και το Dragunov

«Μέσα από την τρύπα ενός μισογκρεμισμένου τοίχου, σε ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, ο Ali βλέπει τα στενά σοκάκια της πόλης που απλώνονται μπροστά του…», σημειώνει το δημοσίευμα του taskandpurpose. Μερικές γιάρδες μακριά, το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει άλλη μια επίθεση.

«Το ISIS είναι εκεί έξω», λέει ο νεαρός απομακρύνοντας το βλέμμα του από το στόχο για μια στιγμή. «Μόλις πίσω από αυτά τα κτίρια», προσθέτει και συνεχίζει: «Πριν από 2-3 μέρες, έφτιαξαν ένα παραπέτασμα καπνού και αργότερα βγήκαν μερικοί με γιλέκα αυτοκτονίας… Σκότωσα δυο από αυτούς».


Ο Αμερικανός Chris Kyle ήταν ένα πραγματικό φονικό όπλο καθώς είχε στο ενεργητικό του πάνω από 160 καταχωρημένες εκτελέσεις. Από μαρτυρίες και από δικές του συνεντεύξεις ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 255. Ο Kyle ήταν μέχρι τον θάνατό του, ο πιο «θανάσιμος» ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Η δράση του, ενέπνευσε μέχρι και τον Κλιντ Ίστγουντ, ο οποίος μετέφερε την ιστορία του στη μεγάλη οθόνη στην ταινία «American Sniper» με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ.

ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια