H ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ να ΔΙΑΛΥΣΕΙ την ΕΕ! Δείτε τη ΒΟΜΒΑ που κρατάμε στα χέρια μας...


Όπως φαίνεται να υποστηρίζει δημοσίευμα του Bloomberg,πως
το χρέος της Ελλάδας είναι πολύ πιο σημαντικό απ’ότι αφήνει η αγορά να εννοηθεί,και σημειώνει πως τα ελληνικά ομόλογα δεν τελούν υπό δραπαγμάτευση,ή τουλάχιστον όχι συχνά και μετά βίας.

Το spread όπως αναφέρεται μεταξύ των αποδόσεων των ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων,φαίνεται πως η πτώση στις τιμές των ελληνικών ομολόγων μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές.

Όπως αναφέρειτο Bloomberg και τα στοιχεία τα οποία παραθέτει το ίδιο το πρακτορείο, το spread αυτό καθώς και η ευρωπαϊκή καμπύλη πίστωσης, μια μέτρηση της διαφοράς στις αποδόσεις μεταξύ των χρεογράφων υψηλών αποδόσεων και αυτών που βρίσκονται σε επενδυτική βαθμίδα, έχουν συσχέτιση 0,76% από τον Ιανουάριο του 2016.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος , ο τζίρος στην ηλεκτρονική δευτερογενή αγορά τίτλων (ΗΔΑΤ) τον Ιανουάριο του 2017 ήταν συνολικά 26 εκατ. ευρώ έναντι του peak 136 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2004.Επιπρόσθετα ο ετήσιος όγκος 519 εκατ. ευρώ πέρυσι ήταν ο μικρότερος τουλάχιστον από το 2001.

Την περίοδο αυτή που οι συζητήσεις για το χρέος της χώρας έχουν αποβεί άκαρπες το spread για το ελληνικό και το γερμανικό 10ετές χρέος έχει διευρυνθεί σε 737 μονάδες βάσης, από περίπου 640 μονάδες βάσης στις 25 Ιανουαρίου. Η κίνηση της ευρωπαϊκής καμπύλης εταιρικής πίστωσης έχει σταθεί πιο περιορισμένη αυτή την περίοδο, εμφανίζοντας διεύρυνση μόνο πέντε μονάδων βάσης, με τη συσχέτιση μεταξύ των δύο σειρών, ως εκ τούτου, να υποχωρεί το 2017 σε 0,24.

ΠΗΓΗ:voicenews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια