Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Τώρα και σχολές οδηγών drones


Δείτε τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τον τρόπο
απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone

Και σχολές οδηγών drone δημιουργούνται πολύ σύντομα προκειμένου να εκπαιδεύονται όσοι θέλουν να αποκτήσουν άδεια χειριστή Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ) -τα γνωστά drones.

Στο ΦΕΚ 30.12.16/Β/4527 που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2016 ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις αλλά και τον τρόπο απόκτησης άδειας χειριστή, εκπαιδευτή και εξεταστή drone.

Η άδεια χορηγείται έπειτα από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. 

Για την απόκτηση άδειας χειριστή για τρία χρόνια οι προϋποθέσεις είναι: ο υποψήφιος να έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του, να έχει ικανοποιητικό επίπεδο θεωρητικών γνώσεων σε θέματα πολιτικής αεροπορίας, πιστοποιητικό υγείας σε ισχύ στην ειδική κακι πιστοποιημένη κατηγορία, πρακτική εξέταση περιλαμβάνει την εκτέλεση έως και 4 απο/προσγειώσεων ενώπιον πιστοποιημένου εξεταστή και να διαθέτει πολύ καλή γνώση αγγλικών.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην απόκτηση της ειδικότητας του εκπαιδευτή προϋπόθεση είναι η πτητική πείρα τουλάχιστον 80 ωρών, η παρακολούθηση πιστοποιημένου προγράμματος εκπαίδευσης εκπαιδευτών, 20 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης, 10 ώρες πρακτικής και πρακτική εν πτήσει εξέταση με εξουσιοδοτημένο εξεταστή που να έχει ανανεώσει την άδεια εξεταστή τουλάχιστον μία φορά.

Η ειδικότητα ισχύει για τρία χρόνια και ανανεώνεται εάν διαθέτει κανείς τουλάχιστον 30 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης. 

Ειδικότητα εξεταστή χειριστή μπορεί να αποκτήσει κανείς εφόσον έχει στο ενεργητικό του τουλάχιστον 60 ώρες παροχής πρακτικής εκπαίδευσης, να μην έχει εμπλακεί σε ατύχημα ενώ απαγορεύεται να εξετάσει υποψήφιο τον οποίο έχει εκπαιδεύσει ο ίδιος.
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το eidhsioplhxia.blogspot.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...